Nieuws

Op de koffie in Deltakwartier Arnhem bij nieuwe bewoners!'Onze woning is ruim, modern en netjes afgewerkt'

Vertel: Wie bent u?

‘Van oorsprong kom ik uit Brabant, maar ik heb mijn studententijd in de stad doorgebracht. Momenteel werk ik met veel plezier bij mijn huidige werkgever hier in de stad.

82857_IMG_9857.JPG
82858_275-AMVEST-01_Deltakwartier_interieur.jpg

Waarom is de keuze op de stad Arnhem gevallen?

‘We woonden voorheen in een oud huis (1898) in een klein plaatsje in de Achterhoek, maar de behoefte om centraler te gaan wonen in combinatie met een kleine reisafstand groeide met de dag’.

‘Na de sleutels van onze mooie nieuwe woning in ontvangst te hebben genomen, kregen we al snel contact met onze buren. Samen het gesprek aangaan in een leuke vlotte en dynamische wijk, dat is precies waar wij naar op zoek waren’.

 

Kunt u hierbij aangeven wat de pluspunten zijn van deze stad?

‘De reden om in Arnhem te gaan wonen zijn veelledig. Het dorp waar we woonden was klein, we voelden weinig ruimte voor onderling contact’.
‘Ook de behoefte aan meer uitvalswegen werd groter. Daarbij is het erg prettig om niet voor dag en dauw in de file te hoeven staan. En als fijne bijkomstigheid kunnen we straks allemaal met de fiets naar het werk/school’.

 

Zijn er nog andere overwegingen om in deze mooie stad te wonen?

‘Zeker, Arnhem is een stad die bruist. Dat gevoel hebben we gemist in onze oude woonplaats. Het is fijn om binnen 10 minuten in het centrum van Arnhem te kunnen staan’.

‘Arnhem biedt vooral veel mogelijkheden als het om horeca gaat. Overal zijn leuke (eet-) cafés en er is altijd wel iets open’.

 

Als u dan toch een minpunt mag noemen?

In een stad is het drukker dan in een dorp. Dat voel je als het om prikkelverwerking gaat.
Daarentegen geeft het me wel het gevoel ‘ik leef’. Dat gevoel heb ik gemist vanuit het wonen in een dorp’.

 

U woont al een tijdje in het Deltakwartier, hoe bevalt het?

Natuurlijk heb je met een nieuwe woning dat er kleine gebreken voorkomen en je liever ziet dat bepaalde zaken net wat anders worden ingedeeld, maar ik vind het een heerlijke woning om in te leven. Ook zit er een mooie nieuwe keuken in de woning die van veel gemakken is voorzien.
Het huis is licht en ruim opgezet. Dat zijn we heel anders gewend.  Doordat er  prachtige buitenverlichting is aangebracht is het ook in de avond heel mooi thuiskomen.
Doordat de woning is voorzien van het A-label, is onze woning heel  energiezuinig. Al had ik wel graag meer zonnepanelen gezien.

 

Wat is het grootste verschil met uw oude woning?

De klimaatbeheersing is hier veel beter en de woning is beter geïsoleerd. Bij mijn vorige woning zat je tijdens de afgelopen warme weken al gauw op 29 graden. De goed geïsoleerde ramen hebben gelukkig de hitte gedeeltelijk buiten kunnen houden.

 

Wat had u anders willen zien ten opzichte van uw woning?

Het zou fijn zijn als er een extra aansluiting zou zijn voor de tv. Nu moeten we het meubilair op een bepaalde manier plaatsen om een aansluiting te kunnen garanderen. Er zijn wel loze leidingen maar hier moet je zelf een kabel doorheen trekken of laten trekken.
Er is 1 stopcontact gemonteerd in het washok (met een loze leiding), het zou prettig zijn geweest als hier een extra stopcontact in was gemaakt. Tot slot had ik een groter vriesvak prettiger gevonden.

 

Kunt u wat meer vertellen over de buurt waar u woont?

Het is een gemêleerd gezelschap en dat maakt de wijk zo leuk! Je voelt je gezien en gehoord, wie goed doet goed ontmoet. In veel wijken bestaat er al een Whatsapp groep voor wijkbewoners. Dit is hier nog niet het geval. Wellicht dat deze snel zal komen.

 

Wat vind u van de sfeer in de buurt?

Ik vind het heel gezellig hier! We zijn blij met een winkelcentrum en een station in de directe nabijheid.

Ik vind het met name van belang om fijn samen te leven met mijn omgeving. Dat betekent dat je respect hebt voor elkaar en elkaar helpt.

 

Waarom zou u potentiële kandidaten aanraden om in het project Deltakwartier te komen wonen?

De woning is ruim, modern en  netjes afgewerkt. Het voldoet aan alle normen. De woning heeft geen drempels en dat is fijn voor als je minder goed te been bent. We zitten hier prima!

We vinden de bouwstijl overigens ook erg mooi.
De eigenaar heeft het prima voor elkaar gekregen om veel huizen te bouwen zonder dat dit ten koste gaat van een beklemmend gevoel van een drukke woonwijk. De wijk is ruim opgezet.

 

Actueel nieuws

Gewijzigde openingstijden i.v.m. Pasen

83240_Paasweekend.jpg

In verband met Pasen zijn wij op Goede Vrijdag en tweede paasdag gesloten.

Lees meer

CoronavirusHoe gaan wij hiermee om

83216_shutterstock_1537326050-2.jpg

For English: see below

Lees meer

Archief