Nieuws

'Op de koffie' deel II: Nieuwe bewoners Deltakwartier Arnhem

Stel jullie eens voor:

‘Wij zijn een jong werkend stel en zijn sinds december 2017 in het bezit van de sleutels van ons huis. We zijn nog niet zo lang geleden verhuisd en hebben alles hieromtrent rustig aangepakt.

Ik heb in Nijmegen gestudeerd, maar het is hier in Arnhem makkelijker om een woning te vinden dan in Nijmegen.  
‘Aangezien mijn leven zich hier al jaren afspeelt is de keuze gemakkelijk  geweest om hier naartoe te verhuizen. Omdat ons vorige huis te klein was zijn we op zoek gegaan naar een ruimere woning. Via Facebook zijn we op dit woonproject terecht gekomen’.

82864_IMG_9958.JPG

Waarom is de keuze op de stad Arnhem gevallen?

‘Ik woon mijn hele leven al in Arnhem. Het is weliswaar een stad, maar lang niet zo groot als vele andere steden. Het is hier overzichtelijk. Dat vind ik fijn. Vanuit onze woonwijk ben je snel in het stadscentrum. Dat vind ik erg prettig. Arnhem kent tevens vele uitvalswegen waardoor je alle kanten op kunt. Dat vind ik een heel groot pluspunt.
Het is ook fijn dat er veel mogelijkheden zijn om de natuur in te trekken.  Het ligt allemaal heel dichtbij en je kunt het veelal met de fiets af’.

U huurt nu een woning van het project ‘Deltakwartier’. Hoe bevalt de woning?

‘Het is hier heerlijk! De woning is nieuw, ruim en alles is af! We hebben precies gekregen wat we hadden verwacht’.
‘Door het mechanische ventilatiesysteem is de woning redelijk koel te houden. Zelfs met deze hete zomer! Verder hebben we weinig last van geluiden van buitenaf, waardoor je nog prettiger woont. Natuurlijk hoor je wat huis tuin en keukengeluiden, maar dat is normaal als je in een woonwijk woont. Maar die ruimte in huis…Wat een verademing’!

Kunt u wat meer vertellen over de buurt waarin u woont?

‘Het is zo leuk dat er meerder culturen in de wijk wonen wat prima samen gaat. We begroeten elkaar en we voelen ons er fijn. We hebben veel meer contact met buurtbewoners en hebben wat voor elkaar over. Een pakketje van de buren wordt veelal zonder problemen aangenomen en in vakantietijden verzorgen we elkaars tuin’.
‘En ook al wordt er nog steeds in de wijk gebouwd, we ondervinden er weinig hinder van. Omdat we hier al in de buurt hebben gewoond wisten we min of meer wat we konden verwachten. We hoefden niet aan alles te wennen’.

Dus de contacten met je buren ervaar je als prettig?

‘Zeker! Laatst hebben we nog wat gedronken met de buren. Soms komt er vanuit een onverwachte hoek een bordje eten van de buren verderop. Maar we lopen de deur uiteraard niet plat bij elkaar’.

Kunt u wat meer vertellen over de sfeer in en rondom de wijk?

‘Er heerst hier rust in en rondom de wijk. Het is laagdrempelig om mensen aan te spreken of om hulp te vragen. Mensen staan klaar voor elkaar.
Verder is het een kindvriendelijke wijk wat de sfeer zeker ten goed komt en wat de wijk gemoedelijk maakt’.

Kunt u ook minpunten opnoemen?

‘Er zijn altijd mensen die  bepaalde zaken wat minder positief benaderen. Ik zelf heb nog geen minpunten kunnen ontdekken. Als ik dan toch iets moet zoeken is het de weg die nog niet af is’.

Waarom zou u potentiele kandidaten aanraden om in het project deltakwartier te komen wonen?

‘Het is hier centraal en toch heel gemoedelijk en rustig. Ook zijn er vele uitvalswegen, wat maakt dat je overal in no-time bent’.
‘De nieuwe manier van bouwen maakt dat je veel ruimte ervaart. Het huis is helemaal af, het is ‘gewoon’ relaxed wonen hier. Wanneer je privacy zoekt is deze er te vinden en omgekeerd evenzo’.

 

Actueel nieuws

Gewijzigde openingstijden i.v.m. Pasen

83240_Paasweekend.jpg

In verband met Pasen zijn wij op Goede Vrijdag en tweede paasdag gesloten.

Lees meer

CoronavirusHoe gaan wij hiermee om

83216_shutterstock_1537326050-2.jpg

For English: see below

Lees meer

Archief